utilities

Vardagsrumsgolvet

Den här bloggen är kopplad till ett projekt Gå till projektet Gå till projektet

Nytt golv

2014-02-06
Så, golvet hemma blev uppsågat och upprivet efter konstens alla regler, och nu har vi ett stort hål. En fukttekniker kom dit och mätte och mätte igen, och sade att det är torrt nog att lägga nytt golv nu. Vi slapp torkfläkt vilket var himla skönt.
Så, då föll det till att bestämma och beställa golv som ska läggas in. Vi valde rätt snabbt att lägga parkettgolv i stället för laminatgolv och fastnade för ett fint golv från Kährs som heter Brahehus och hör till deras "craftsman collection" och det är handslipat så man känner trästrukturen i det, så det är inte helt plant, vilket ger en väldigt rustik och härlig träkänsla.
Snabbt iväg till Runes Färger här i stan och planera fram och tillbaka om vad som ska beställas. Vi ville ju passa på att renovera trappen och då använda samma golv där som i övriga huset, och Kährs säljer trappnosar som enkelt monteras på befintligt golv, dock var det i fel storlek för just det här golvet! Ve och fasa! Hur gör vi då? Ska vi slipa trappen och måla den helt vit, Tina Bolognini tyckte det var en bra idé medan jag är rädd att den kommer se himla trist ut i så fall.
Men efter att ha snackat med Runes Färger igen så visade det sig att man kunde beställa specialtrappnosar från Kährs som är handgjorda. Givetvis sjukt mycket dyrare, men vad tusan, ska det vara så ska det vara!
Och idag fick jag SMS om att golvet finns för upphämtning på Runes, så i helgen blir det till att riva ut alla möbler i vardagsrummet och köket och ställa i garaget, samt ställa in golvet så det har rätt temperatur tills dess det ska läggas.
Spännande! Vi kommer fota mycket och lägga ut här så får ni följa med spänning hur det går framåt!
#inlineditbutton