utilities

Vardagsrumsgolvet

Den här bloggen är kopplad till ett projekt Gå till projektet Gå till projektet
Ja, tyvärr så har vi gått och fått ännu en vattenskada hemma. Den här gången i vardagsrummet. Så frustrerande!
Det var vattenfiltret till kylskåpet som brast och vatten rann ut över nästan hela golvet. Det vara bara tur att Tina Bolognini var hemma och upptäckte det! Vi stängde av vattnet och tog bort filtret men någon dag senare så höjde sig golvet i en stor bula. Var bara att ringa försäkringsbolaget igen.
IMG_2280
Ok, syns inte så bra, men bulan är riktigt stor!
En fukttekniker kom ut och mätte och konstaterade att dels var bulan den största han sett men även att vattnet trängt ned i parketten under vårt fina laminatgolv samt förmodligen även betonggrunden. Suck!
Vi lade ett jättefint laminatgolv från Pergo när vi flyttade in men nu måste vi riva upp allt igen. Golvet går från köket in i vardagsrummet och ut i hallen under trappen så det är en stor yta som ska bytas ut. Och inte nog med det, Pergo gör inte ens längre samma golv! Så vi måste hitta ett nytt golv tyvärr.
A004418_10028_10000
Massivt ekgolv från Kährs, riktigt snyggt
Så vi funderar lite på att lägga helt nytt parkettgolv på hela ytan. Blir ju helt klart dyrare men det kan det vara värt. Vi har kollat på ett golv från Kährs som är riktigt fint, så förhoppningsvis så har vi råd att lägga det. Och fördelen med Kährs är ju att man kan lägga golvet i trappen med, och den har vi velat fixa länge, så två i en smäll? Bonus!
#inlineditbutton