www.matvaran.se - som så vitt jag kan avgöra är en nättjänst för enbart ICA Maxi-butiker, men varför den heter "Matvaran" eller vem som driver den kan jag inte riktigt lista ut. För den verkar inte höra ihop med ica.se på något sätt, eller ICA-koncernen i övrigt, utan något form av samarbete mellan ICA Maxi-butiker bara. Sidan har även adressen www.maxinatbutik.se.'>
shop
Igår skaffade jag mig ett konto på www.matvaran.se - som så vitt jag kan avgöra är en nättjänst för enbart ICA Maxi-butiker, men varför den heter "Matvaran" eller vem som driver den kan jag inte riktigt lista ut. För den verkar inte höra ihop med ica.se på något sätt, eller ICA-koncernen i övrigt, utan något form av samarbete mellan ICA Maxi-butiker bara. Sidan har även adressen www.maxinatbutik.se.
Screenshot2014-10-20161700
Vad är då detta? Jo, en nätbutiken, för ICA Maxi (föga förvånande), men riktigt smart uppbyggd. Du kan skapa favoritlistor, ha olika varukorgar och både få det hemkört eller beställa ihopplockning till en specifik dag så hämtar du upp det i butik själv.
Det var det sistnämnda jag valde, och det passar nog bäst framöver. Hämta hela veckans varor efter jobbet på måndagen så har man allt klart, smidigt! Och det var verkligen smidigt. Sökfunktionen är bra och det finns fotografier på alla varor så man ser om man valt rätt. Man kan även kryssa ur att man godtar ersättningsvara om man verkligen vill ha ett specifikt märke.
När du är klar ser du summan och väljer dag då du vill ha det upphämtat. Jag fick ett SMS på eftermiddagen att varorna var klara att hämtas upp, varpå jag åkte ut till ICA Maxi, tog en vagn och gick in i butiken. Lageringången är vid Frukt & Grönt så där hojtade jag till och en tjej kom sen ut med varorna, varpå jag betalade i kassan, lassade in dem i bilen och var sedan klar.
IMG_0047
Färdigpackat och klart!
Herregud vad smidigt! Veckohandlingen har nu tagit en bråkdel av vad den tidigare gjort och även om jag fick sitta och klicka på deras hemsida för att färdigställa beställningen så kan jag göra det i mysbrallor i soffan hemma, vilket är helt klart värt de 99kr dom tar för tjänsten (upphämtning, hemkörning kostar 129kr).
Men, som jag sade så funkar den här tjänsten inte ihop med övriga ica.se - vilket är en sida som faktiskt har en uppsjö med recept och tips, så det absolut smidigaste vore ju att surfa på ica.se och välja ut recept för veckan som kommer, lägga dem i inköpslistan och sedan skicka det för utplockning i matvaran.se.
I stället fick jag gå in här på Hemma Bäst och recept-sidan, där kan jag också komponera en veckomeny och sedan se en inköpslista på den, då hade jag den uppe i ett eget fönster medan jag sökte fram och lade ned varorna på www.matvaran.se - riktigt smidigt!
#inlineditbutton