Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
4A78D88B-0BF2-429A-A7EE-C4116BC326E8_1_201_a
Jonas Eklundh
Jag är en trevlig prick som bygger hemsidor. Men jag bygger även verandor och möbler och gud v...
weblog

Weblog

07
mar
2010

LCHF-diet

22:38 2051, 2 kommentarer
LCHF-diet
Ja, tanken är att vi ska testa LCHF-dieten nu. Tina har skrivit lite om den här men i grund och botten handlar det om att man ska minska eller nästan ta bort kolhydrat- och sockerintaget och ersätta den energikällan med fett istället.
Det låter helt galet, men man ska alltså inte äta saker som bröd, potatis, pasta som har mycket kolhydrater eller äta glass, kakor, dricka läsk och så vidare som har mycket socker. Istället ska man äta en fet köttbit med mycket bearnaisesås till och så gott som dricka vispgrädde till det. Ja, vissa som är anhängare av dieten dricker verkligen vispgrädde. Galet!
Men Om vi inte blir helt galna med fettet här så är tanken att om kroppen går på fett-energi enbart så förbränner den det mer effektivt och i slutändan så går man alltså ned i vikt.
Men det är inte för att gå ned i vikt jag vill prova den. Visst, det skulle inte skada att bli lite mindre runt midjan men jag känner mig inte tjock och fet direkt. Nej, jag vill testa det av två andra orsaker. Det första är för att många som provat det säger sig ha mer ork, stå sig längre och ha lättare för att koncentrera sig och orka mer. "Paltkoma"-begreppet ska alltså bli bättre med LCHF. Sen är det många som rapporterar att ledbesvär har blivit bättre, och eftersom jag har Chrons och därmed har en del ledproblem är jag lite spänd på det.
Det sägs att de första tre dygnen kan vara jobbiga med huvudvärk och dåligt humör men sedan ska kroppen ställa om sig och tar upp energin på "rätt sätt". Så, ja, vi får se helt enkelt. Det är sista kvällen idag så jag passade på att dricka lite Cola och äta lite godis, för i morgon så kör vi!