Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
4A78D88B-0BF2-429A-A7EE-C4116BC326E8_1_201_a
Jonas Eklundh
Jag är en trevlig prick som bygger hemsidor. Men jag bygger även verandor och möbler och gud v...
weblog

Weblog

utilities
Biorum
Den här bloggen är kopplad till ett projekt
Föregående: Bord i biorummet
Nästa: Högtalare bestämda!Gå till projektet Gå till projektet
Det här är den fräschaste bilden på biorummet, det har varit en del saker som legat på önskelistan men efter att jag hade ett Lord of the Rings-maraton i helgen så bestämde jag mig för att det var dags för uppfräschning/tillfixning av biorummet, och fixa klart det jag redan påbörjat.
Det första var det lilla fönstret som fanns i rummet, det har jag täckt med en plywoodskiva som givetvis måste målas.
Det andra är att jag har fixat ventilationen i rummet, det är så skönt! Nu har jag en liten tilluftsfläkt som jag kan sätta på som pumpar in ny och trevlig luft i rummet, samt en luftkonditioneringspump som kyler när sex eller sju personer sitter och värmer upp rummet. Lycka!

Ljudet

Men sedan är det ljudet, jag har kört med mina gamla Pioneer S-F80 och S-C80-högtalare sedan 2007 och samtidigt som jag inte vill klaga på dem för mycket så hänger dom tyvärr inte med i kraven på ljudbild. Så jag har beställt fyra nya högtalare, alla från Klipsch.
Så här ser rummet ut, det är faktiskt ett riktigt bra rum för en hembio, men det har en hel del begränsningar. En är att de bakre högtalarna har dåligt med utrymme då dörren är precis i hörnet av rummet, så när jag byggde hembion så satte jag upp Canton In-Ceiling högtalare. Dom är inte fantastiska men jag tänkte att det kan säkert duga. Det gjorde det inte.
Runt bioduken har jag byggt en ställning för främre surround och centern, och alla dom högtalarna ska ersättas så utrymmet som idag är byggda för mina Pioneer-högtalar vid sidan av duken måste byggas om lite för att rymma dom nya mycket större högtalarna.
Så detta är planen, båda högtalarna på varsin sida om duken är Klipsch RP4000F och kommer bi-ampas så dom funkar som både surround och high surround. Sedan är det en Klipsch RP404C som centerhögtalare. Planen är att behålla min Pioneer S-W250S subwoofer framme till vänster och ställa den nya Klipsch SPL-120 på högersidan. Eventuellt ställer jag en av dem bakom främre stolsraden istället, har inte bestämt mig. Och sen ska jag behålla mina S-F80-högtalare som främre wide surround och bakre surround, och flytta mina in-ceiling högtalare till vänster/höger. Eventuellt takmonterar jag två S-F80 som surround och använder in-ceiling till främre wide surround, har inte bestämt mig än.
Sedan med tyget på så kommer det se ut så här, inte så stor skillnad mot innan, men förhoppninsgvis med mycket bättre ljud!