profile_cover
DSC52
Jonas Eklundh
Jag är en trevlig prick som bygger hemsidor. Men jag bygger även verandor och trösklar och gud vet vad. Så varför inte en sida som heter Hemma Bäst där saker som gör hemmet till ett roligare ställe?
utilities
Verandatak
Den här bloggen är kopplad till ett projekt
Så våren är i anstormande och vi har köpt en ny grill eftersom vår gamla Landmann var över 18 år gammal och sjöng på sista versen.
Så planen är att bygga ett trevligt verandatak över trallen på vår baksida samt en grillhörna mot grannen där det i dagsläget är en rabatt.
Så här ser vårt baksida ut idag:
Verandatak1
Och eftersom hustaket är i vinkel så är det klurigt att slå upp ett tak hur som helst, det måste också byggas i vinkel. Men vi vill inte ha tak ut över gräsmattan, så det blir liksom en "fuskvinkel" så taket har ingen längd mot andra taket så att säga, så ovanifrån blir det fyrkantigt. Så här är planen för själva strukturen:
Verandatak2
Och ser man det uppifrån så blir det alltså så här:
over2
Och med ränndal och plasttak så blir det så här:
Verandatak3
Snyggt va? Men till vänster om trallen så vill vi bygga upp ett tralldäck och anlägga en grillhärna, så det blir ett trallgolv så här:
Verandatak4
Det är i en vinkel mot ett staket som går mellan bak och framsidan på huset så golvet blir liksom snett. Och på det golvet så ska vi bygga en grillhörna så här:
Verandatak5
Kan bli riktigt bra! Tanken just nu är att gjuta två stycken bordsskivor i betong och lägga på, för vi hade inte tänkt oss något tak på den här hörnan. Och sen blir grillen infälld i det bordet med andra ord.
0 Kommentarer
Kommenterar som gäst
Weblog
#inlineditbutton