Hoppa direkt till innehåll
4A78D88B-0BF2-429A-A7EE-C4116BC326E8_1_201_a
Jonas Eklundh
Jag är en trevlig prick som bygger hemsidor. Men jag bygger även verandor och möbler och gud v...
weblog

Weblog

19
okt
2012

Återvinning

07:06 1722, Inga kommentarer
Det absolut värsta med återvinning är förvaringen av alla äckliga papp- plast- och metallförpackningar, men det är precis lika drygt att åka med dem titt som tätt till återbruket eller någon miljöstation.
Jag skulle vilja se siffror på hur mycket bättre för miljön vår hushållsåtervinning är. Jag tvivlar väl egentligen inte på att det är bättre för miljön, vill bara veta hur mycket vi tjänar på allt.
Vi har skaffat avfallskvarn hemma så de normala matresterna går rakt ned i den så vi slipper den där äckliga kompostpåsen i köket, men det är fortfarande så att varje pappkarton gks askölas ur och ligger sedan och torkar och väntar på köksbänken och ser hemskt otrevligt ut. Sedan tar man dem och lägger i speciella lådor/kärl som vi numera har utomhus eftersom dom faktiskt också kan lukta riktigt illa. Men det faktum att vi har dem utomhus innebär att det är en extra tröskel för att få ut dem dit, så dom ligger kvar en dag extra på köksbänken i stället.
Men jag vet inte om det finns någon bättre lösning å andra sidan. Vi kan ju inte ha sopkompressormaskiner hemma eller någon form av direktsopnedkast till återbruket. Jag kan tänka mig att återvinning har ställt till det för de som bor i lägenhet med, där man innan hade sopnedkast som numera är stängda och låsta och man måste åka ned med alla soporna till soprummet som i regel luktar apa.
Fy för sopor!