4A78D88B-0BF2-429A-A7EE-C4116BC326E8_1_201_a
Jonas Eklundh
Jag är en trevlig prick som bygger hemsidor. Men jag bygger även verandor och möbler och gud v...
weblog

Weblog

18
maj
2011

Bygga tröskel

21:23 3133, Inga kommentarer
I ett par år så har vi varit utan tröskel mellan hallen och vardagsrummet. Jag byggde om hela den dörröppningen som innan var en sådan där valvportal och byggde i stället en rak öppning.
Men i och med detta så försvann även den rätt så slitna tröskeln som satt där innan, och det har aldrig kommit dit någon. Typisk sådan där grej som bara drar ut på tiden hela tiden. Största anledningen till att det tog sådan tid är att det är en nivåskillnad mellan rummen efter att vi lade nytt golv i vardagsrummet när vi flyttade in. Så tröskeln skulle behöva fungera på båda nivåerna och jag var lite osäker på hur bra det skulle gå.
Bygga tröskel
Men så fick jag något ryck en dag och gick ut i garaget med en liten lapp med måtten på. En träskiva hade jag köpt för länge sedan - en planhyvlad furuskiva. Det hela tog bara runt 20 minuter så hade jag en formpassad skiva med mjuka fina hörn och som jag på undersidan hade hyvlat ned för att anpassas till nivåskillnaden. Den ska givetvis betsas och lackas så den får lite samma färgton som golvet i vardagsrummet. Men jag är riktigt nöjd med hur den blev i slutändan!
Inte världens mest fantastiska tröskel, men däremot en sådan där grej som visar på hur enkelt och snabbt det kan vara att fixa något man dragit ut på i flera år bara för att man inbillat sig att det skulle vara svårt. Tror vår trappa här hemma är samma sak. Vi har snackat om att fixa den hur länge som helst men bara för att det känns som ett så stort och dyrt projekt så kommer det aldrig igång. Jag har dragit bort plastmattan från två trappsteg längst upp och det ser ju förskräckligt ut.
Det kanske måste bli nästa projekt, för att bevisa hur enkelt det egentligen är?