IMG_5377
Det låter helt galet med en vattenskada i vardagsrummet men det är verkligen så att vi har en vattenskada under TV:n. På Lucia var jag hemma och ledig när jag plötsligt upptäcker vatten över hela golvet i köket och vardagsrummet. Det fortsatte dessutom att rinna. Jag slängde ut varenda handduk i undervåningen, ringde hem Jonas som hjälpte till och stängde av vattnet. Det visade sig att vattenfiltret till ismaskinen hade sprängts så vattnet rann ut från kopplingen som går till vattenkranen. Trots att vi torkade snabbt så hann vatten tränga ner under laminatgolvet och även ner i parketten som ligger under laminatet i vardagsrummet. Någon dag senare höjdes golvet i en rejäl kulle som vi blir helt snurriga av att gå på.
Länsförsäkringar kontaktades efter helgen men det var ju dags för julfirande så jag skulle återkomma efter trenttonhelgen. Nu har vi haft en fuktkille här som mätt att det mycket riktigt är fukt ända ner i betongen. Från Geidemark har en kille kommit över också för att styra upp planeringen för arbetet. Troligen behöver vi bara ta bort golvet från vattenskadan först där det kanske måste så en tork och torka i några veckor. Men då kan vi i alla fall ha kvar möblerna i övriga nedervåningen. Skönt!
I väntan på att arbetet börjar jag vi tagit hem golvprover från Runes färger. När vi lade golvet när vi flyttade hit köpte vi först ett ekgolv. Men vi valde att lämna tillbaka det, köpa ett laminatgolv som var billigare än parketten och så köpte vi en bioduk i stället. Då var det ett bra val. Nu när vi tvingas göra om jobbet väljer vi ekgolv. Jonas hade redan kollat ut ett par stycken och de var fantastiskt vackra. Det han hade valt som förstahandsval var även det golv jag tyckte bäst om. Han hade även valt ut ett som var mörkt och rejält med sprickor i. Så rustikt och skulle vara hur tufft som helst i ett vackert hus på landet. På fotot markerar den lilla plåtasken gränsen mellan det gamla laminatgolvet (det mörkare golvet) och det nya ekgolvet (det ljusare golvet).
IMG_5378
Trots allt jobbigt meck med torktid och hantverkare så blir det bra det här. Vi passar på att lägga samma golv i trappan som har behövt en renovering en tid nu.
1 Kommentar
Kommenterar som gäst
#inlineditbutton