Odlingar

2011-08-17
Oftast så intresserar jag mig för saker och ting i perioder. Matlagning, med nya recept, veckomatsedlar och storhandling regelbundet och ibland är det trädgårdsarbete, blommor, odlingar osv.
IMG_0678
Barnen kom intjoandes och ropade glatt att de hittat gurkor i lilla trädgårdslandet. Jag rusade ut och det var helt sant. Gurkorna som jag lämnat åt sitt öde då jag ansåg att det var hopplösa utsikter för dem, har nu på eget bevåg lyckats få till några gurkor. Jag är så lycklig! Målet var att göra tsatsiki på i alla fall en gurka och det ser verkligen ut som att jag kommer att uppnå mitt mål. Hurra! Då blir det grillat i helgen med tsatsiki till.
IMG_0679
Luktärt har jag hört ska vara jättesvårt att få att blomma. Jag fick vita, vackra blommor i en av krukorna. Då bestämde jag mig för att gräva ner den i rabatten så att den kan växa även nästa år. Är de fleråriga förresten? I alla fall, den blev hemskt tjurig över denna flytt och ser ut att ha tappat livsgnistan. Kompisen i krukan bredvid fick överta platsen på verandan och även den fick blommor, lila. Här kan man läsa mer om luktärten som tydligen är ettårig, synd.
IMG_0680
Krassen blommar också men inte så rikligt som jag hoppats på. Jag såg framför mig hur den skulle hänga i klasar över blomlådans kant. Den kanske behöver mer sol?
Snart ska jag börja fundera över vårens blommor och köpa lökar. I år ska jag odla lökar även i krukor så jag kan placera dem lite där jag tycker passar. Även lilla ängen ska lökar odlas i så det blir många vackra vårblommor där. Jag har ju flyttat tulpanerna, en del blev nog massakerade tyvärr. Får se om någon överlevde.
IMG_02
0 Kommentarer
Kommenterar som gäst
#inlineditbutton