Jag tycker om att dekorera vare sig det gäller en fin dukning eller som nu vackra blommor i vaser eller krukor. En del saker har jag redan gjort, andra saker har jag idéer till. Tänkte därför att det är lika bra att skriva ner dem så jag inte glömmer bort.
På altanen har jag två hängande behållare för värmeljus. När det är en ljus sommardag känns den lite oanvändbar. Tills jag fyllde dem med vatten och använder dem som vas för klematis.
DSC_0794
DSC_0780
Dotterns gamla trasiga gummistövlar har stått på skohyllan på framsidan. De ser så glada och roliga ut med sina färger så trots att de inte används kan jag inte slänga dem. Jag testade därför att stoppa en plastkruka i en av stövlarna och den fick plats!! Jag ska nu införskaffa någon fin blomma att plantera i stöveln så att de kan stå kvar en liten stund till.
DSC_0774
På ett av de gamla ärvda kristallglasen hade en flisa lossnat från glaskanten. Farligt och ont att göra illa sig på. Kan jag slänga det vackra glaset...nejdå... Vad göra? Jo, en söt liten viol ska få bo i den så fort jag har varit på något blomsterställe.
De gamla mjölktunnorna som tjänstgjorde för många, många år sedan på gammelmormors bondgård har länge stått framme men egentligen inte fyllt någon funktion. Jag har sett flera som planterar i dem och det ville jag också göra. I år har jag odlat som en tok så nu behövde mina luktärt ny plats att frodas på. Jag planterade dem därför i en kruka som jag stoppade i mjölkkannan. I med en liten spaljé så hoppas jag att de vill klättra och senare även blomma fint.
DSC_0786
0 Kommentarer
Kommenterar som gäst