Trädgårdsplaner

Jag längtar efter våren och när vi kan påbörja en del trädgårdsprojekt. Jag såg en jättefin bild på en stig i en grönskande trädgård. Lite som en hemlig gång. Jag älskar den där förväntan i en trädgård, lite hemliga gömställen. Vår trädgård idag är väldigt lättskött och överskådlig. Jag tror den längtar efter gömställen till busiga barn och vuxna.

Trädgårdslandet

Den behöver skärmas av från pooldäcket. Gärna med ett flätat staket av vide. Eller med armeringsjärn så man ser trädgårdslandets växtlighet och i toppen på armeringsjärnet risbollar med solceller så det lyser mysigt när det mörknar. Trädgårdslandet behöver delas av med en gång i mitten så det är lättare att komma åt. Gräva upp allt och börja om med bra näringsrik jord för bra skörd. Jag vill testa potatis. Men annars sallad, morötter kanske. Lättodlade saker eftersom jag kommer att vilja göra mycket i trädgården i vår/försommar. Fortsätta med min älskade kryddträdgård. Gräva bort mynta, tror inte jag gjorde det i höstas. Turligt nog trivdes den inte där jag planterade den så den har ännu inte spridit sig. Jordgubbarna behöver flyttas.
AUTO-3-IMAhenri9_996008a
IMG_8928

Stigar i trädgården

Om man börjar med en stig gjord av brädor. Låter den gå från pooldäcket och i en fin kurva i trädgården som leder till en bänk mot förrådet. Då skulle man kunna använda stigen som en mall för växtlighet i mitten. Skapa blomkonst. Och samtidigt vindskydd då det blåser hemskt mycket här. Tvättvindan måste flyttas. Jag vill ha sittplatser för mysiga funderingar eller bara återhämtning genom att få kraft ur det vackra.

Utedusch

Det skulle vara tufft att kunna duscha av sig utomhus efter poolbad.
YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEyMDE5MTg7czoxOiJ3IjtpOjcyMDtzOjE6ImgiO2k6MzIwMDtzOjE6ImMiO2k6MDtzOjE6InMiO2k6MDtzOjE6ImsiO3M6NDA6IjY1NWFhNjFmZDJiNTg2Y2I2OTNkODg0ZGI4ZmJlY2Q0NDEyODNiODkiO30

Viloplats

Det är så härligt att ligga ner och titta upp på molnen eller upp i ett träds lövkrona. En säng utomhus, skulle det vara härligt eller bökigt regniga dagar?
YTo2OntzOjI6ImlkIjtpOjEyMDE5Mjc7czoxOiJ3IjtpOjcyMDtzOjE6ImgiO2k6MzIwMDtzOjE6ImMiO2k6MDtzOjE6InMiO2k6MDtzOjE6ImsiO3M6NDA6IjA5NzNmODZhOWVjMzEyY2MyODJjNzQzMDA1OGM1MzI5ZjA3YjQ5NzYiO30

Andra mysiga idéer, krukor på väggen ovanför kryddträdgården?

Ett fint sätt att tillverka en spaljé till pionen jag flyttade på i höstas.
Kommenterar som gäst
275881_668552638_987243_n2

Tina Bolognini

Jag heter Tina och har tillsammans med Jonas arbetat fram den här sidan. Han är den datakunnige och har idéer medan jag bidrar med mina idéer och att fylla sidan med innehåll.