Hoppa direkt till innehåll
4A78D88B-0BF2-429A-A7EE-C4116BC326E8_1_201_a
Jonas Eklundh
Jag är en trevlig prick som bygger hemsidor. Men jag bygger även verandor och möbler och gud v...
weblog

Weblog

24
feb
2015

Byta garagetak

19:15 2208, Inga kommentarer
Behöver du byta papptak på garaget? Vårt garage är på 35 kvadratmeter och att anlita någon för att byta tak skulle kosta runt 20 000 kronor. Men eftersom vi ska flytta kändes det som en jobbig kostnad att lägga just nu. Så jag bestämde mig för att göra det själv, har en kompis som har gjort sådant förut så han fick hjälpa till.
Så här såg taket ut från början. Inga läckage men fyrtio år gammalt så det var helt klart dags att byta
Slita bort det gamla taket är inte så svårt, det är torrt och gammalt så det släpper rätt så lätt
Sen bort med alla plåtar. Vårt garage är vägg i vägg med vårt hus och grannens så en hel del plåtar mot fasader. Kom ihåg att ta bort dem så de inte skadas
Bort med allt skit och bråte så vi kan börja lägga tak!
Vi hade sådan tur att vi hittade papp som hade exakt tio meter långa våder, så extremt lite spill
Det här är en fogspruta som man kopplar till kompressorn, så otroligt smidigt! Den kostar typ 300 kronor så lätt värt det
Pappspik i all ära, men en elektrisk häftapparat så går det mycket snabbare och smidigare
Klart! Det kom lite regn medan vi lade taket och den ljusgråa delen är där plåten låg så där är det torrt. Slutresultatet är väldigt fint och smidigt! På med plåtarna igen så ser det riktigt nice ut!
Så, vad kostade kalaset då? Vi valde papp som inte hade limremsa dels för att det var billigare men mest för att det fanns i tiometersvåder så dom täckte hela taket utan en massa spill. Pappen kostade 1 800 kronor plus asfaltslimmet som gick på runt 500 kronor. Sen var det ungefär tre timmars jobb för att få till det, så helt klart välspenderade pengar!